Voor wie zijn haarwerken geschikt?

Hair-Perfection by Sady

Een haarwerk is in principe geschikt voor iedereen die niet helemaal tevreden is met zijn of haar huidige kapsel of die te maken heeft met (medische) haaruitval. Een haarwerk biedt een mooie uitkomst, ongeacht welke reden u hiervoor heeft.

Haarziektes

  • Alopecia androgenetica, bij vrouwen over het geheel dunner wordend haar en bij mannen met de tijd volledige kaalheid op de scalp.
  • Alopecia areata, plaatselijke tot volledige haaruitval (alopecia totalis) die naast je hoofdhuid ook op andere lichaamsdelen kan voorkomen (alopecia universalis).
  • Alopecia diffusa, overmatig haarverlies door medicijnen, ernstige ziekte, een schildklierafwijking, zwangerschap en andere aandoeningen, wat tijdelijk kan zijn.
  • Alopecia cicatricialis, kaalheid door littekenweefsel op de hoofdhuid.
  • Trichotillomanie, een impulscontrolestoornis waarbij iemand (bewust of onbewust) dwangmatig en herhaaldelijk haren uit het eigen lichaam trekt.

Er zijn verschillende ziektes die haaruitval veroorzaken. Dit zijn verschillende vormen van alopecia. Het verschilt per persoon hoe een vorm van alopecia zich ontwikkelt. De oorzaken van deze aandoening kunnen bovendien verschillen. De meest voorkomende ziektes hierbij zijn:

Medische redenen

Een oncologische behandeling kan ook haaruitval als gevolg hebben. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam op de behandeling. Deze vorm van haaruitval is daarom meestal tijdelijk. We begrijpen dat dit een ingrijpende periode is waarin er veel verandert in uw leven. Een haarwerk zorgt ervoor dat u tijdens deze periode een positief gevoel kunt behouden over uw uiterlijk.

Cosmetische redenen

Naast dat een haarwerk of haaraanvulling een oplossing is voor haaruitval als gevolg van een aandoening of ziekte, kan het ook een cosmetische keuze zijn. U kunt bijvoorbeeld dikker en voller haar wensen dat gemakkelijk te stylen is. In dit geval kunt u onder andere kiezen voor een haarwerk of trenzen/weave.

Neem hier contact op.